DOKUSUYLA LEZZETİYLE ÇİKOLATA SOSLU KARAMEL PUDINGLİ KEK



Malzemeler
2 Yumurta
1 Su bardağı toz şeker
1 paket karamelli toz puding
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
100 gram tere yağı
1 çay kaşığı kako
1 tutam tuz
1 tutam karbonat
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un

Çikolata sosu için
2 su bardağı süt
1 paket bitter çikolata sosu
80 gram bitter çikolata



Hazırlanışı
  • Yumurtaları beyazlaşana kadar çırpalım, 
  • Toz şeker, toz puding, vanilya ve kakaoyu ekleyerek toz şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
  • Yoğurt, sıvı yağ ve oda ısısındaki tere yağını ekleyelim karıştıralım.
  • Son olarak karbonat ve kabartma tozunu un ile birlikte eleyerek hamura ekleyelim, bu esnada hamuru çırpma teli yardımı ile karıştırıp yağlanmış unlanmış kalıba dökelim.
  • Hamurda kabarcık kalmaması için Kalıbın tabanını bir iki kez tezgaha vuralım.
  • Önceden  ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pisirelim. 
Sos hazırlanışı 
  • Toz çikolata sosunu üzerindeki tarife göre pişirelim( yarım bardak süt eksilttik)
  • Ocaktan alınca bitter çikolatayı içinde eritelim. 
  • Soğumaya bırakalım.
Sosu kek ve sos iyice soguduktan sonra dökelim


Püf noktası: Kullandığınız kalıbın en üst ağız kısmını yağlarsanız kek oralara yayılarak kabarır ama orda 2 parmak kadar yeri kuru bırakırsanız kek tabanıyla aynı hizada kabarır.

Not: Kek kalıbınız derinse ilk yarım saat 175 derecede kalan 15 dakikayı 150 derecede  fırın kapağını hiç açmadan pişirmenizi tavsiye ederim. 


Afiyetle

0 yorum:

Yorum Gönder