PORTAKALLI ANNE KURABİYESİ

Harika bir Portakallı Anne kurabiyesi tarifim var. Klasik tariflerden biraz farklı çünkü eklemeler yaptım. Mesela ben portakal suyunu sıkıp eklemiyorum hamura,kalın kabuklu bir portakalı iyi yıkadıkan sonra deepreeze de donduruyorum ve sonra tüm olarak rendeliyorum.Limonlu veya portakallı Keklerde de aynı işlemi uyguluyorum. Ve kurabiyesi farklı olarak nişasta kullanıyorum. Neyse tarife geçelim o vakit 😊


Malzemeler
125 gr Tere yağı veya margarin
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 paket vanilya
1 bütün  dondurulmuş portakal
3.5su bardağı  un
2 Yemek kaşığı  nişasta

Üzeri için
Toz şeker





Hazırlanışı

  • Oda sıcaklığındaki margarinle toz şekeri elimizle ezelim, yoğurt, sıvı yağ, dondurulmuş portakal  rendesini de ekleyelim
  • Un ve nişastayı karıştıralım ve azar azar ekleyerek yoğuralım,  hamur kıvamı pürüzsüz ve orta sertlikte olmalı. Bardak ölçülerimiz farklı olabileceğinden dolayı un eklemesi yapabilirsiniz.
  • Hamurdan cevizden büyük parçalar koparıp  yuvarladıktan sonra toz şekere bulayalım ve yağlı kağıt  serili tepsiye dizelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 12 dakika pişirelim.
Afiyetle 


Yorumlar