BİTTER ÇİKOLATALİ FINDIKLI BATON KEK



Malzemeler
2 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağına yakın zeytin yağ veya ayçiçek yağı
3 Yemek kaşığı bitter kakao
1 su bardağı + 3 Yemek kaşığı un
1 paket vanilya
1 silme çay kaşığı karbonat ( kabartma tozu kullanacaksanız; 1 paket)
80 gram bitter çikolata
1 avuç fındık




Kazırlanışı
Yumurtaları 3 dakika çırptıktan sonra şekeri ekleyip beyaz köpük olana kadar çırpalım,
Süt, sıvı yağ, vanilya ve kakaoyu ekleyelim karıştıralım,
Un ve karbonatı eleyerek ilave edelim karıştıralım ( bu esnada mikser kullanmıyoruz)
Kalıbımızı yağlayalım karışımının yarısını dökelim, bitter çikolatayı bıcakla doğrayarak yarısını karışımının ortasında kalacak şekilde serpelim, üzerine kalan hamuru dökelim,
Fındık ve kalan çikolataları üzerine serpip önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dakika pişirelim.
 Yarım saat sonra fırını açıp kürdan testi yapabiliriz.
Afiyetle


0 yorum:

Yorum Gönder