SICAK HELVA



Ben sıcak helvayı çok seviyorum. Hani Şu Rakı Balık Helva üçlemesi var ya, ordaki helva sıcak helvadır aslında ama çoğumuz irmik helvası yapar yeriz. Sıcak helvayı mutlaka denemenizi tavsiye ederim müptelası olacağınıza eminim.
Helvada genelde Limon suyu kullanılır ama ben portakal suyuyla daha çok beğeniyorum bu tarifi, siz portakal yerine limon kullanabilirsiniz.



Malzemeler
500 gram tahin helvası
2 çay bardağı süt
1 Tatlı kaşığı tere yağı
3 Yemek kaşığı portakal suyu
1 Portakal kabuğu rendesi


Hazırlanışı

  • Tahin Helvasını derin bir karıştırma kabına küp küp doğrayalım ve diğer tüm malzemeleri ekleyelim, blenderden geçirelim
  • Karışımı fırın kaplarına veya güveçlere yarısına gelecek sekilde dolduralım
  • önceden ısıtılmış fırında 5 dakika pişirdikten sonra fırın ayarını ızgaraya getirip 5 dakikada bu şekilde pişirelim. 5 dakika sonunda fırını kapatalım kapağını hiç açmadan helvaları 3-4 dakika fırının içinde bekletelim. 
  • Dilerseniz üzerine fıstık veya ceviz serpebilirsiniz. 
  • Sıcak servis yapalım
Afiyetle


0 yorum:

Yorum Gönder