30 Mayıs 2017 Salı

TAHİNLİ SUSAMLI KEK



Malzemeler
3 Yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı tahin
125 gram eritilmiş tere yağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı kavrulmuş susam
Hazırlanışı
  • Yumurtaları  beyaz köpük  olana kadar  çırpalım, toz şekeri  ekleyip  krema kıvamı alana kadar çırpmaya devam edelim
  • Tüm sıvı malzemeleri ekleyelim karıştıralım, un ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyip düşük devirde çırpalım
  • Kek kalıbının  tamamını tere yağı ile yağlayalım, yağlanmış kalıbın her yerine susam  serpelim, kek karışımını dökelim, kalıbı sert bir zemine bir iki kez vuralım
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında 30 dakika pişirdikten sonra fırının kapağını hiç açmadan dereceyi 150 ye düşürelim, 15 dakika daha pişirelim, kürdan testi yapmadan fırından  çıkarmayalım. Ben testi, kuru düz bir meyve bıçağı ile yapıyorum, yapışırsa 10 dakika daha pişiriyorum
Afiyetle


0 yorum:

Yorum Gönder