4 Nisan 2017 Salı

BAYATLAMAYAN SUSAMLI ZERDEÇALLI TUZLU KURABİYE



Malzemeler
1 Paket Margarin
1 Su bardağı sıvı yağ
1 Yumurta Sarısı
2 Yemek kaşığı Toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı sirke
1 Tatlı kaşığı zerdeçal
1 Paket kabartma tozu
Alabildiğine un ( 4 su bardağı kadar)


Hazırlanışı

  • Um ve kabartma tozu hariç tüm malzemeleri karıştıralım
  • Un ve kabartma tozunu birlikte azar zae ekleyerek yoğuralım
  • Ele yapışmayacak yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim, hamuru 3 santim açarak kalıp veya çay bardağı yardımıyla şekiller verelim, kurabiyeleri önce yumurta akına sonra susama bulayarak yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. Cam kavanozda 15 günden fazla taze kalacaktır.
Kurabiyeleri buz dolabı poşeti veya depfreeze uygun saklama kapları kullanarak saklayabilirsiniz. Depfreezden 30 dakika önce çıkarıp bir kenarda bekleterek eritebilirsiniz. Afiyetle

0 yorum:

Yorum Gönder