24 Ağustos 2016 Çarşamba

ETLİ NOHUTLU PİLAV



Malzemeler
2 su bardağı pirinç
4 su bardağı et suyu(Önce eti pişirmeliyiz)
200 gram az yağlı parça et
1 çay bardağı haşlanmış nohut
Tuz, karabiber
2 Yemek kaşığı tere yağı
3 Yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanışı

  • Parça eti çabuk pişmesi için gelişi güzel doğrayalım, 4 su bardağı su ile,kuzu eti ise normal tencerede, daha eti ise düdüklü tencerede pişirelim, pişen eti elimizle küçültelim (yani tiftikleyelim)
  • Pirinçleri ayrı bir tencerede sıvı yağ ile 3 dakika kavuralım, et, et suyu, nohut ve diğer malzemeleri ekleyelim bir kez karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Her çeşit pilavı Kaynayana kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirmeliyiz.
  • Pişen pilavı en az 15 dakika dinlendirelim ve karıştırdıktan sonra servis yapalım.  Dinlendirme esnasında soğumasını engellemek için tencereyi bir havluya sarabiliriz.
Afiyetle

0 yorum:

Yorum Gönder