KUŞBAŞILI PİDE



Malzemeler
Hamuru için;
1/2 paket yaş maya
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un

Üzeri için;
300 gr küçük doğranmış dana kuşbaşı
1 büyük soğan
2 diş sarımsak
2 Domates
1 kahve fincanı sıvı yağ
Tuz, toz biber, karabiber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 sivri biber
2 domates
Kaşar peyniri rendesi


Hazırlanışı


  • Öncelikle hamuru hazırlayalım
  • Mayayı ılık sütte toz şekerle birlikte eritelim, sıvı yağ ve yoğurt ekledikten sonra tuz ve alabildigine un ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim. Hamuru üzerini kapatarak ılık ortamda mayalanmaya bırakalım.
  • İç harcımız için kuşbaşı etleri tavaya alalım, kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar pişirelim
  • Sıvı yağ ekleyelim, yemeklik doğranmış soğanlarıve rende sarımsakları ekleyelim kavuralım, 
  • Biber salçamızı ekledikten sonra Püre yaptığımız domatesleri ekleyelim, baharatları ekleyip biraz pişirelim ve soğumaya bırakalım
  • Mayalanan hamuru 3 eşit parçaya ayıralım, fırın tepsisine yağlı kağıt serelim
  • Elimizi sıvı yağa batırarak hamurlara tepside şekil verelim
  • Pidelere yeterli miktarda rende kaşar yerleştirelim, üzerine kuşbaşılı harçtan yerleştirip jamurun kenarlarına yumurta sarısı veya yoğurt sürelim
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirelim
  • Kızardıktan sonra üzerlerine domates ve biber dizelim tekrar 5 dakika pişirelim
  • Sıcak servis yapalım

Afiyetle

Yorumlar

  1. Elinize sağlık çok leziz görünüyor tarif ve sunum harika olmuş hemen denemeliyim....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ederim Sibel hanım. Sevgiler

      Sil
  2. Harika görünüyor.Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder