4 Şubat 2016 Perşembe

FINDIK UNLU KURABİYE



Malzemeler
125 gr. Tere yağı veya margarin
1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı fındık unu (toz haline getirilmiş fındık)
3 çay bardağı un
1 paket vanilya

Hazırlanışı

  • Oda sıcaklığındaki Tere yağ, pudra şekeri ve fındık ununu yoğurmayla başlayalım
  • Daha sonra un ve vanilyayı ekleyip yoğuralım.
  • Hamuru streç folyoya sarıp en az 20 dakika buz dolabında bekletelim
  • Dolaptan çıkardığımız hamuru oklavayla açıp istediğimiz şekilleri verelim, yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 dakika pişirelim


Afiyetle

0 yorum:

Yorum Gönder