3 Ocak 2016 Pazar

TAVUKLU FAJİTA / FAJİTAS

Malzemeler
2 büyük Soğan
2 Kapya biber
2 Sivri biber
2 Havuç
500 gr mantar
1 Tavuk Göğüs ( yani 4 parça)
Sıvı yağ
Tuz, karabiber, köri,muskat
1 Yemek kaşığı soya sosu
2 Yemek kaşığı barbekü sos

Marine için gerekenler
2 diş sarımsak
2 su bardağı süt
1 Yemek kaşığı zeytin yağı

Hazırlanışı

  • Tavukları güzelce yıkadıktan sonra  uzun ince şeritler şeklinde doğrayalım
  • Marine malzemelerini derin bir kaba alalım, tavukları ekleyelim ve yarım saat marine edelim
  • Soğanları söğüş doğrayalım wok tavaya biraz yağ ekleyelim, soğanları bir tatlı kaşığı şeker ile soteleyelim. Sote soğanları sonra rahat karıştırabileceğimiz bir tepsiye alalım
  • Biberleri ve havuçları temizleyip şerit şerit doğrayalım, yine az yağ ilavesiyle wok tavada pişirelim, pişen biberleri soğanların olduğu tepsiye alalım
  • Mantarları temizledikten sonra ince kıyalım, tavaya alalım suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim, suyunu çekince biraz yağ, tuz, karabiber ekleyelim soteleyelim ve soğanların olduğu tepsiye dökelim
  • Son olarak marine edilen tavukları süzelim, wok tavada sularını bırakıp çekene kadar ara sıra karıştırarak pişirelim, suyu tamamen bitince sıvı yağ, karabiber, muskat, köri ve tuz ekleyelim hafif kızartalım
  • Tavukları da tepsiye dökelim, soya sosu ve barbekü sosunu ekleyelim iyice harmanlayalım bu işlemi 2 servis çatalı yardımıyla yaparsanız tavukları parçalamamış olursunuz.
  • Yemeğimiz hazır. Yapım aşaması uzun olduğu için pişen sebzeler soğuyor karıştırdıktan sonra fırında ısıtmanızı tavsiye ederim. Hepsini aynı ansa pişirsek olmaz mı diyeceksiniz, hemen cevap vereyim evet olur ama aynı lezzeti yakalayamazsınız (denedim)
Afiyetle

Biftek Fajita tarifime buradan ulaşabilirsiniz

0 yorum:

Yorum Gönder