7 Ocak 2016 Perşembe

LİMONLU RULO PASTA

Rulo Pasta sevdası tutturdum gidiyorum, ilk pastamın lezzeti harika olsa da sunumunu beğenmemiştim, her denemede daha güzel olacağına inanarak işe koyuluyorum :)
Lezzet garantisi veriyorum, rulo yapamazsanız üzülmeyin ama bu tarifle kolay olduğunu bilmenizi isterim.



Malzemeler
3 Yumurta ( oda sıcaklığında )
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 Yemek kaşığı süt
1 su bardağı un
1 limon rendesi
1 limon aroması

Krema için gerekenler
1 Paket vanilyalı toz krema
Süt

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım
  • Vanilya,limon rendesi ve aromasını da ekleyelim
  • Daha sonra sıvı yağ, süt ve un ekleyerek düşük devirde çırpalım, kabartma tozunu en son ekleyelim karıştıralım
  • Şekiller için çikolatayı benmari usulü eritelim, içine pandispanya karışımından 2 kaşık ekleyerek karıştırmaya devam edelim, sıkma torbasına dolduralım
  • Fırın tepsisine serdiğimiz yağlı kağıt üzerine istediğimiz şekilleri vererek sıkalım
  • Üzerine pandispanya hamurunu eşit şekilde yayalım
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında hafif pembeleşinceye kadar pişirelim
  • Fırından çıkar çıkmaz yağlı kağıt ile birlikte rulo yapalım
  • Kremayı üzerindeki tarife göre hazırlayalım
  • Ruloyu dikkatlice açalım kremayı eşit şekilde sürelim ve kağıdı çıkararak tekrar saralım
  • Süsleyelim ve buz dolabında en az 2 saat dinlendirelim

  • Afiyetle 

4 yorum:

İlke Ataş dedi ki...

elinize saağlık.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ederim İlke hanım. Sevgiler

Şeniz Akgündüz dedi ki...

En çok sevdiklerimden.Ellerinize sağlık

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürler. Sevgiler

Yorum Gönder