HAVUÇ PÜRELİ KEK


Malzemeler
3 Yumurta
20 gram Tere yağı
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un

Havuç Püresi için
4 Havuç
1 Çay bardağı şeker


Hazırlanışı

  • Yumurta, vanilya ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpalım
  • Havuçları rendenin en ince bölümüyle rendeleyelim, şekerle pişirelim.
  • Mutfak robotunda püreyi, tere yağı ve tüm sıvı malzemeleri çırpalım, karışımın krema kıvamını aldığını görünce robotu durdurabiliriz.
  • Kabartma tozunun bir çay kaşığı kadarını bir fincana koyalım üzerine bir kaç damla limon sıkalım böyle beklesin, bu karışımı kekimizin güzel kabarması için en son kullanacaz.
  • Un ve geri kalan kabartma tozunu karışıma ekleyelim mikserle düşük devirde karışmasını sağlayalım
  • Kalıbımızın sadece zeminini yağlayalım, hamuru kalıba yayalım. Kalıbın tabanını bir iki kez sert bir zemine vuralim ki içinde kabarcık kalmasın
  • Önceden ısıtılmış 150 derece fırına sürelim, kabarmaya başlayınca dereceyi 170 yapalım, fırının kapağını hiç açmadan 35 dakika pişirelim
Afiyetle



Yorumlar

  1. Elinize sağlık nefis görünüyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok Teşekkür ediyorum Sibel hanım, ziyaretiniz için de ayrıca teşekkür ederim. Sevgiler

      Sil
  2. Kekin dokusu şahane görünüyor:)
    Elinize sağlık.
    Ben de sizi sayfama beklerim.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler...

    YanıtlaSil

Yorum Gönder