PORTAKALLI KEREVİZ

Yemek olarak tüketilebileceği gibi meze ve garnitür olarakta tüketebileceğimiz lezzetli bir tarif...

Malzemeler
2 Kereviz
2 Havuç
2 Patates
2 Portakalın suyu
Yarım Limon suyu
2 Soğan
1 Çay kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Zeytin yagı


Hazırlanışı

  • Tüm sebzeleri soyalım, Kereviz ve Patatesi ortalarını oyma aletiyle çıkaralım
  • Yarım limon sıktığımız suda bekletelim
  • Bu arada yemeklik doğradığımız soğanı zeytin yağda tuz ve şekeri ekleyerek karamelize edelim
  • Kereviz ve Patatesin oyulan kısımlarına havuç yerleştirelim, halka halka dilimleyelim
  • Hepsini Dilimledikten sonra Karamelize soğanların üzerine dizelim
  • Kalan parçaları atmıyoruz, onlarıda dilimleyerek tencereye ekleyelim
  • 2 portakalın suyunu ekleyelim, tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişirelim
  • Ilık servis edelim
Afiyetle

Yorumlar