31 Aralık 2015 Perşembe

PATATESLİ EL AÇMASI BÖREK


Hamur Malzemeleri
Yarım yaş maya
1 su bardağı ılık su
2 Yemek kaşığı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı sulu yerinden yoğurt
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiğine un

İç Malzemelerimiz
3 orta boy patates
2 kuru soğan
4 dal maydanoz
Tuz, karabiber
Sıvı yağ

Aralara sürmek için zeytin yağı

Üzeri için
Yogurt ve zeytin yağ karışımı
Susam



Hazırlanışı

  • Maya ılık su ve toz şekeri karıştıralım, maya eridikten sonra yoğurt ve sıvı yağıda ekleyelim elimizle karıştırarak azar azar un eklerken tuzuda unutmayalım
  • Elimize yapışmayacak yumuşak bir hamur elde edelim
  • Üzerini strec filmle sarıp 2 saat mayalanmaya bırakalım, süre daha uzun olursa sonuç daha güzel olacaktır
  • Bu esnada patatesleri soyalım ve haşlayalım, haşlanmış patatesleri ezelim püre haline getirelim
  • Soğanları yemeklik doğrayıp yağda kavuralım, dilersek salça ekleyelim, tuz ve karabiber ekledikten sonra ocaktan alalım
  • Patatesleri ve ince kıyılmış maydanoz ekleyelim karıştıralım
  • Mayalanan hamuru 6 parçaya ayıralım 
  • Tepsimizi yağlayalım, ilk hamurumuzu açalım öyle baklavalık gibi açmaya gerek yok, kendimizi zora sokmadan sakin sakin açalım :) 
  • Açtıgımız hamuru tepsiye serelim, üzerine fırça ile zeytin yağı sürelim,
  • ikinci hamuruda açalım tepsiye serelim bu kez yağ sürmeden patatesli içten yayalım
  • Iki hamur daha açalım aralarına yağ sürelim yine ikincinin üzerine son olarak patatesli iç yayalım
  • Son iki hamurada aynı işlemi yapalım üzerine yoğurtlu yağ karışımı sürelim, susam serpelim
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirelim
Afiyetle

0 yorum:

Yorum Gönder