HİNDİSTAN CEVİZLİ SÜTSÜZ KEK

Kek sütle olur, kabartma tozu olmazsa kabarmaz, karbonat acılık verir, yoğurtla yapılan kek ekşi olur, su keki sertleştirir bla bla bla... bir sürü yanlış bilinen madde var.
Bu tarifle hepsine cevap vermek istedim :) Yaptığim kekte süt yok yoğurt ve su var, kabartma tozu yok karbonat var, yumuşacık ve lezzetli bir kektir kendileri.. :) 

Malzemeler
2 Yumurta (oda sıcaklığında)
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağına yakın sıvı yağ
3 Yemek kaşığı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya veya limon kabuğu rendesi
1 kahve fincanı hindistan cevizi
1 su bardağı +2 yemek kaşığı un

Hazırlanışı

  • Yumurta ve şekeri en az 4 dakika çırpalım, karbonat ve un haricindeki ve malzemeleri ekleyelim düşük devirde çırpalım
  • Un ve karbonatı birlikte eleyelim, karışım ne çok sıvı nede katı olacak
  • Kalıbımızı margarinle yağlayalım, hindistan cevizini kalıba dökelim her yere yapışmasını sağlayalım
  • Kek karışımını kalıba dökelim, kalıbı bir iki kez sert bir zemine vuralım ( içinde kabarcık kalmamalı)
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 45 dakika pişirelim
  • Fırından çıkan keki soğuyunca servis tabağına ters çevirelim.
Afiyetle

Yorumlar

  1. yoğurt bende sık kullanırım daha yumuşak oluyor, karbonat kokusunu aldığım için kullanmıyorum ama kekiniz şahane görünüyor, elinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim
      Karbonat kabartma tozuna oranla daha sağlıklı olduğu için karbonatı tercih ediyorum artık. Güzel sonuçlar için her ikisini birlikte kullanmak gerekiyor aslında.

      Sil
  2. karbonatın tadınıda çok severim kekte.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder