21 Aralık 2015 Pazartesi

BAYAT EKMEKLİ SUSAMLI ÇÖREK



Malzemeler
2 Bayat Ekmek
Islamak için su


  • Bayat ekmekleri suda ıslayalım, iyice yumuşadığı zaman ekmekleri elimizde sıkıp suyunu süzelim ve yoğuralım
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1,5 kilo un

Üzeri için
Zeytin yağı ve yoğurt



  • Unu tezgaha dökelim, geniş bir kabada dökebiliriz,üzerine mayayı döküp karıştıralım
  • Ortasını havuz gibi açalım, ekmekleri ve diğer tüm malzemeri de ortaya dökelim, elimizle karıştıra karıştıra yoğuralım,
  • Unu az gelirse un ekleyebiriz
  • Hamuru ılık ortamda mayalanmaya bırakalım
  • Büyük yuvarlak tepsiyi zeytin yağı ile yağlayalım, mayalanan hamuru elimizle tepsiye yayalım, biraz kalın bir çörek olacak
  • Üzerine yoğurt ve zeytin yağı sürelim( biraz tuz eklersek çıtır olmasını sağlarız), susam serpip 170 derece fırında pişirelim
Afiyetle

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ediyorum. ♥♥

Yorum Gönder