BAYAT EKMEKLİ SUSAMLI ÇÖREK



Malzemeler
2 Bayat Ekmek
Islamak için su


  • Bayat ekmekleri suda ıslayalım, iyice yumuşadığı zaman ekmekleri elimizde sıkıp suyunu süzelim ve yoğuralım
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya
1,5 kilo un

Üzeri için
Zeytin yağı ve yoğurt



  • Unu tezgaha dökelim, geniş bir kabada dökebiliriz,üzerine mayayı döküp karıştıralım
  • Ortasını havuz gibi açalım, ekmekleri ve diğer tüm malzemeri de ortaya dökelim, elimizle karıştıra karıştıra yoğuralım,
  • Unu az gelirse un ekleyebiriz
  • Hamuru ılık ortamda mayalanmaya bırakalım
  • Büyük yuvarlak tepsiyi zeytin yağı ile yağlayalım, mayalanan hamuru elimizle tepsiye yayalım, biraz kalın bir çörek olacak
  • Üzerine yoğurt ve zeytin yağı sürelim( biraz tuz eklersek çıtır olmasını sağlarız), susam serpip 170 derece fırında pişirelim
Afiyetle

Yorumlar

  1. değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder