5 Kasım 2015 Perşembe

EV YAPIMI PİZZA HAMURU

Pizza Hamuru Tarifim 2 büyük boy pizza veya 1 klasik fırın tepsisi  için ideal tariftir.



Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ılık su
2 küçük paket instant maya veya yaş maya
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
2 Yemek kaşığı toz şeker
4 su bardağı un


Hazırlanışı

  • Küçük bir kapta ılık süt, maya ve toz şekeri karıştıralım, mayanın erimesini sağladıktan sonra 5 dk. bekletelim,
  • Yoğurma kabına unu dökelim,ortasını havuz gibi açalım, unun üzerine tuzu serpelim
  • Havuz açtığımız yere sıvı yağ,su ve mayalı karışımı dökelim
  • Ortaya unu azar azar alarak yoğurma işlemine başlayalım
  • Yoğrulan hamurun kıvamı sert olmayacak, Hamurun üzerini streçle kaplayıp kabarıp iki katına çıkana kadar oda sıcaklığında bekletelim ( mayalandırıyoruz)
  • Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayıralım, iki tepsimize de yağlı kağıt serelim
  • Hamuru tepsilerde elimizle yuvarlak şekil vererek incecik açalım
  • Açtığımız hamurların kenarlarından içe doğru biraz katlayıp yükseklik oluşturalım
  • Çok fazla kabarmaması için hamura çatal batırarak delikler oluşturalım
  •  Sosu ve malzemelerini ekledikten sonra 200 derece önceden ısıtılmış fırında pişirelim
Pizza sosu tarifime BURADAN ulaşabilirsiniz.
Afiyetle







0 yorum:

Yorum Gönder