ISLAK KURABİYE / BROWNIE KURABİYE




Malzemeler
3 yemek kaşığı kakao (25-30 gr kadar)
125 gr. tereyağı ( Tereyağı yerine margarin de kullanabilirsiniz)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 tane yumurta
2.5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker ( yarısı toz şeker yarısı pudra şekeri olacak şekilde)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

Şerbeti için:
2 çay bardağından biraz fazla toz şeker
3 çay bardağı su
Limon suyu (birkaç damla yeterli)



Hazırlanışı

  • Öncelikle şerbetimizi hazırlayalım çünkü serbetin soğumuş olması gerekiyor, Toz seker ve suyu tencere alalım,kaynamaya başlayınca 5-6 dakika daha kaynatalım, limon damlası ekleyelim 2 dakika kaynatıp ocaktan alalım.
  • Kurabiye için un hariç tüm malzemeyi ekleyelim,unu azar azar ekleyerek yoğuralım, hamurun kıvamına bakarak biraz daha un ekleyebiliriz, hamur ne çok sert nede çok yumuşak olmalı, ele yapısmayacak kıvamı bulduysak tamamdır.
  • Hamurdan cevizden biraz küçük parçalar kopararak avcumuzda yuvarlayalım,yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
  • önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakikaya yakın pişirelim, kurabiyelerin üzeri çatlak çatlak olduysa pişmiş demektir.
  • Fırından çıkan kurabiyelerimizi sıcak sıcak soguk şerbete batırıp çıkaralım, şerbette bekletmeye hiç gerek yok, bir kez batırıp çıkarmak yeterli olacak,
  • Kurabiyelerimizi servis yaparken üzerine pudra şekeri veya haşhaş tohumu serpebiliriz
Afiyetle



Yorumlar