7 Temmuz 2015 Salı

MARY BERRY'S CHERRY CAKE / MARY BERRY KİRAZ KEK


Malzemeler
1 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı süt
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı dolusu ayıklanmış kiraz
Alabildiğine un ( 2,5 su bardağı kadar)

Üzeri için
2 Yemek kaşığı pudra şekeri
1 çay bardağından biraz az süt
4-5 adet kiraz
Çeyrek limon suyu



Hazırlanışı

  • Sos için gereken kirazları rondodan geçirelim üzerine pudra şekeri ve diğer malzemeleride ekleyerek düşür devirde çırpalım, bir kenarda beklesin..
  • Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpalım, sonra sırasıyla sıvı yağ,süt, yoğurt ekleyelim, çırpma teliyle karıştıralım ( mikserle değil)
  • Unu ve vanilyayı ekleyelim
  • Ortadan ikiye kesilmiş kirazları ve damla çikolataları hamura ilave edelim, karıştıralım
  • Son olarak (püf noktası) kabartma tozunu ekleyelim ve nazikçe hamura yedirelim
  • Yağlanmış kare borcam tepsiye dökelim, 175 derece fanlı fırında 35 dakika pişirelim. Pişen keke sık sık kürdan batıralın delikler açalım,
  • Hazırladığımız sosu ılınan kekin üzerine gezdirelim. Ilık servis edelim.
Afiyetle

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Pınar hanım keki çok beğendim. Ellerinize sağlık... Yanlız damla çikolata miktarını belirtmemişsiniz. Ne kadar kullandınız acaba ve sosu hangi aşamada döktünüz? Cevaplarsanız memnun olurum. Sevgiler...

pınar doğan dedi ki...

Merhabalar, çok teşekkür ediyorum,tarifi eksik yazmışım kusuruma bakmayın,sosu en son döküyoruz tarife ekledim, damla çikolata miktarını dilediğimiz kadar kullanabiliriz az veya çok lezzetinde bir farklılık olmuyor. Sevgiler

Yorum Gönder