ZEYTİNYAĞLI TAZE YAPRAK SARMA

Ailecek çok sevdiğimiz yemekler arasında ilk sıralardadır Yaprak sarma, hele ki zeytin yağlı olursa, birde ocağın üzerinde beklerse aynı gün biter, git gel yenmekten😊
Yaprak sarmayı bu kez arkadaş usulü yaptım. Çok beğendim ama yinede içeriğindeki sarımsağı her seferinde kullanmasam daha iyi olacak gibi. :)

Malzemeler
1 kilo Taze Asma Yaprağı
2,5 su bardağı pirinç
2 Kuru Soğan
3 diş sarımsak
1 küçük bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı kuru nane
Yarım çay kaşığı yenibahar
1 Yemek kaşığı Salça
1 çay bardağından biraz fazla sıvı yağ
Yarım limon
1 su bardağı su


Hazırlanışı

  • Yaprağı yıkadıktan sonra haşlayalım,sonrasında sıcak suyunu süzüp,normal su ekleyelim. 
  • Pirinci yıkayıp süzelim,soğanları yemeklik doğrayalım,maydanozu kıyalım,sarımsağı ibce ince kıyalım
  • Soğanı yağda hafif pembeleşene kadar kavuralım,salça ve baharatları ekleyelim,pirinçi ekleyip biraz daha kavuralım 
  • 1 bardak su ekleyelim su çekene kadar pişirelim,piştikten sonra maydanozu ekleyip karıştıralım.Limon suyu ekleyelim, soğutalım.
  • Pişireceğimiz tencereye Ekşiliğini vermesi için yaprakların saplarını yerleştirelim, Sarılan yaprakları üzerlerine dizelim, (veya sapları en üste yerleştirelim)Üzerine 1 çay kaşığı tuz,1 çay kaşığı toz şeker serpelim, biraz zeytin yağ gezdirdikten sonra ağırlık koyalım, yaprakları geçmeyecek şekilde su ekleyerek kısık ateşte pişirelim.

Afiyetle




Yorumlar