10 Mart 2015 Salı

TAVADA KIYMALI PATATESLİ MİNİ D BÖREKLER


Malzemeler
1 su bardağı un
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı su
1 tutam tuz
İç malzemeler
Kıymalı iç, peynirli iç veya herhangi iç malzeme kullanılabilir.
Benim kullandığım iç malzemeler; Kıyma ve patates
( Hazırlanışı; Soğan ve kıyma kavrulur içine haşlanmış patates ezilerek karıştırılır, karabiber ve toz biber eklenir)



Hazırlanışı
  • Unu yoğurma kabına alalım, ortasını havuz gibi açalım
  • Suyu, sıvı yağı ve tuzu ortasına dökelim
  • Kenarda kalan undan ortaya ala ala yoğuralım

  • Hamurdan bezeler keselim elimizde yuvarlayıp oda sıcaklığında 10 dk bekletelim
  • Tezgaha un serpip bezeleri oklava veya merdane yardımıyla açalım

  • Bir kenarına iç harcımızdan yayalım D şeklinde kapatalım ve düzgün görünmesi ve güzel yapışması için  hamur kesici yardımıyla keselim

  • Tavayı önceden ısıtalım, börekleri altlı üstlü pişirelim, pişen böreklerin iki tarafına da tereyağı sürelim ve servis yapalım

Afiyetle

4 yorum:

Şeniz Akgündüz dedi ki...

bizde bayılırız böyle böreklere..Ellerinize sağlık.
Sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

sabah sabah olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ederim Şeniz hanım. Sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ederim. Şimdi bende aynısını söyledim, yapan olsada yesem 😊 üşendim

Yorum Gönder