18 Mart 2015 Çarşamba

KAVRULMUŞ KIYMALI YUVARLAK EKMEK / KIYMALI EKMEK PİZZASI




Malzemeler
1 adet yuvarlak ekmek ( 1 gün evde bekletilmiş olmalı)
200 gr kuzu dana karışık kıyma
3 Yemek kaşığı sıvı yağ
2 yemek kaşığı tere yağı
3 Çarliston biber ( tabiki sivri biberde olur)
5-6 adet çeri domates
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı toz biber
Tuz
1 yumurta

Hazırlanışı

  • Kıymayı sıvı yağda kavuralım, tuz ve baharatlarını ekleyelim
  • Ekmek üzerinde karışıma düz zemin hazırlamak için üzerinden ince bir bölüm keselim,
  • Kavrulan kıymayı ekmeğin üzerine yayalım,ortasını havuz gibi açalım
  • Biberleri temizleyip doğrayalım, domatesleri ikiye bölelim kıymanın üzerine yerleştirelim
  • Kıymanın Ekmeğin tam ortasına yumurtayı kıralım
  • Tere yağı eritip ekmeğin üzerine gezdirelim, önceden ısıtılmış fırına atalım,5 dk pişirelim. Bu işlemi yumurta ,biberler ve domatesler için yapıyoruz.
  • Sıcak servis yapalım, dilerseniz üzerine kaşar peyniri ekleyip pişirebilirsiniz de.. :) 
Afiyetle





6 yorum:

mehtap dedi ki...

pideyle de güzel olur sanırım, elinize sağlık.

nahide zereyak dedi ki...

Ellerinize sağlık.... Lezzetli bir yemek olduğu kesin...

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Değişik bir tarif. İsrafı önlemek için güzel yöntem.Tebrikler.
Ellerinize sağlık.
Sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ediyorum Şeniz hanım, evet çok güzel yöntem, özellikle bizim evde ekmek çok kalıyor nedense böyle değerlendirmek güzel oluyor. Sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Nahide hanım çok teşekkür ediyorum. sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Pide ile daha güzel olur Mehtap hanım, evde ekmek kalınca böyle değerlendirmek güzel oluyor. Sevgiler

Yorum Gönder