5 Şubat 2015 Perşembe

ZENCEFİLLİ DANTEL KURABİYE


Zencefil seviyorsanız bu tarif tam size göre,mutlaka deneyin derim.


Malzemeler
125 gr oda sıcaklığında tere yağı
100 gr. toz şeker
150 ml. pekmez
300 gr. un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 çay  kaşığı tarçın
1 silme tatlı kaşığı toz zencefil



Hazırlanışı

  • Eritilmiş tere yağ ve şekeri iyice çırpalım
  • Pekmezi ekleyelim karıştıralım
  • Kuru malzemeleri karıştırıp, sıvı karışıma eleyerek ekleyelim
  • Yoğuralım, oyun hamuru gibi bir hamur elde edeceğiz
  • Hamuru streç folyo ike saralım,en az yarım saat buz dolabında bekletelim.
  • Hamuru un serpilmiş tezgaha alalım merdaneyle biraz açalım
  • Üzerine dantel serelim,dantelle birlikte 1 cm kalınlığında açalım
  • Danteli kaldıralım dilediğimiz kalıplarla şekil verelim
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizelim
  • 175 derece önceden ısıtılmış fırında 10 dk. Pişirelim

Afiyetle



4 yorum:

Beyhan Kadayıfçı dedi ki...

Görseli çok hoş olmuş, dantel fikri harika ;) Eline sağlık. Sevgilerle...

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ediyorum Beyhan hanım. Sevgiler

Filiz Erkan FilizceYemekler dedi ki...

Kurabiyeler nefis görünüyor, hem mideye hem göze hitap etmişler... fikir süper.. ellerinize sağlık... sevgiyle:)))

pınar doğan dedi ki...

Çok teşekkür ederim Filiz hanım. Gerçekten süper oldu☺ sevgiler

Yorum Gönder