19 Ocak 2015 Pazartesi

ZENCEFİLLİ PORTAKALLI KEK



Malzemeler
1 Yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağına yakın sıvı yağ
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
1 çay kaşığı toz zencefil
1 paket kabartma tozu
15 yemek kaşığı un


Hazırlanışı

  • Yumurta,portakal rendesi ve şekeri,şeker eriyinceye kadar çırpalım, 
  • Diğer sıvı malzemeleri ekleyerek çırpmaya devam edelim
  • Unun üzerine kabartma tozunu dökelim, eleyerek karışıma ilave edelim
  • Ne çok sıvı ne çok koyu bir kıvam olacak, akışkan olması önemli
  •  Fırını 175 dereceye ayarlayalım,kek kalıbını margarinle yağlayalım,karışımı kalıba dökelim,kalıbı bir kez tezgaha vuralım ki hamurda kabarcıklar kalmasın.
  • Isıtılmış fırında 45 dk. Pişirelim, soğuduktan sonra kalıptan çıkarıp dilimleyerek servis yapalım

Afiyetle


6 yorum:

Lezzet Dansı dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor, çokta severim!Sevgiler...

mehtap dedi ki...

ne de güzel kabarmış, eline sağlık.

mutfagabuyrun dedi ki...

çayın yanında nefis olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ediyorum. Sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürler. Hemde sadece 1 yumurta ile :) Yumurtanın keki kabarttığına inanmıyorum ben o yüzden 2 yumurtadan fazla kullanmam. Sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Hemde nasıl. Teşekkür ederim. Sevgiler

Yorum Gönder