MUFFIN KALIBINDA FISTIKLI KADAYIF TATLISI



Malzemeler

500 gr. Tel kadayıf

1 su bardağı Tereyağ

1 su bardağı Fıstık içi

Şerbeti için

3 su bardağı toz şeker

3 su bardağı su

Çeyrek limonun suyu

Yarım çay kaşığı kadar tuz


Hazırlanışı
  • Tatlımıza şerbeti hazırlamakla başlayalım, su ve şekeri tencereye alalım kaynamaya bırakalım, tabiki arada bir karıştıralım şekerin erimesine yardımcı olalım, şerbet 15 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu ilave edelim, 3 dakika daha kaynatalım ve şerbeti soğumaya bırakalım.
  • Kadayıfı bir tepsiye alalım üzerine Tere yağı gezdirelim ve elimizle parçalayarak yağı yedirelim, küçük parçalar olmayacak şekilde kopararak karışmasını sağlayabiliriz,
  • İç fıstıkları rondodan geçirelim, muffin kalıbının her bölmesine bir tutam kadayıf yerleştirelim, hafif bastıralım,üzerine çekilmiş fıstık ekleyelim ( bol seviyorsak bol bol dökelim)

  • fıstıkların üzerine yine bir tutam kadayıf ekleyip bir bardağın altı ile hepsine tek tek iyice bastıralım,sıkışmasını sağlayalım,

  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim
  • Fırından çıkardığımız kalıbı sıcakken bir borcam tepsiye ters çevirelim ve yine sıcakken hemen soğuyan şerbetimizi üzerlerine dökelim, tepsinin üzerini örtelim


  • Şerbeti iyice çekene kadar ( en az 1 saat) bekletelim
  • Tatlılarımızın üzerini fıstık ile süsleyerek servis yapabiliriz.
Afiyetle

Yorumlar