25 Ocak 2015 Pazar

KÖFTELİ İSKENDER


Malzemeler

Köfte için gerekenler:

200 gr az yağlı kıyma

1/2 çay kaşığı karabiber

1 küçük soğan

Kızartmak için sıvı yağ


Sos için gerekenler:

2 yemek kaşığı domates salçası

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir tutam tuz

Ayrıca

1 pide ekmek ve tere yağı


Hazırlanışı

Köfte malzemelerini iyice yoğuralım şekil verip az sıvı yağda altlı üstlü kızartalım



  • Sos için sıvı yağı tencereye alalım domates salçasını kokusu çıkana kadar kavuralım,tuz ve suyu ekleyelim 5 dk kaynatalım.




  • Pide ekmeği kare kare doğrayalım, servis tabaklarına yerleştirelim
  • Pişen köfteleri ekmeklerin üzerine dizelim




  • Üzerine dilediğimiz kadar sos dökelim
  • Son olarak tere yağı dökelim, yoğurt ile servis yapalım

Afiyetle


7 yorum:

yabanmersini dedi ki...

Ellerinize sağlık, iskenderi de severim hele köfteyi. bu da yaratıcı değişik bir kombin olmuş

pınar doğan dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sevgiler

mutfagabuyrun dedi ki...

köfteli olması çok değişik ve güzel bence.ellerine sağlık canım.sevgiler.

Ayse Erdoğan dedi ki...

harika bir yemek

pınar doğan dedi ki...

Lezzeti de harika oldu bazen tuhaf şeyler denemek gerek :) teşekkürler.sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Evet güzel oluyor. Sevgiler

complete_the_sentences dedi ki...

Aaa! Bu bizim pideli köfte gibi sanırım. Sadece köfteleri yuvarlak olur burada. Bursa'da pek bi sevilir bu yemek. Çok da lezzetlidir. İskender yemektense pideli köfteyi her daim tercih ederim. Sevgiler... :)

Yorum Gönder