KÖFTELİ İSKENDER


Malzemeler

Köfte için gerekenler:

200 gr az yağlı kıyma

1/2 çay kaşığı karabiber

1 küçük soğan

Kızartmak için sıvı yağ


Sos için gerekenler:

2 yemek kaşığı domates salçası

1,5 su bardağı su

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Bir tutam tuz

Ayrıca

1 pide ekmek ve tere yağı


Hazırlanışı

Köfte malzemelerini iyice yoğuralım şekil verip az sıvı yağda altlı üstlü kızartalım



  • Sos için sıvı yağı tencereye alalım domates salçasını kokusu çıkana kadar kavuralım,tuz ve suyu ekleyelim 5 dk kaynatalım.




  • Pide ekmeği kare kare doğrayalım, servis tabaklarına yerleştirelim
  • Pişen köfteleri ekmeklerin üzerine dizelim




  • Üzerine dilediğimiz kadar sos dökelim
  • Son olarak tere yağı dökelim, yoğurt ile servis yapalım

Afiyetle


Yorumlar

  1. Ellerinize sağlık, iskenderi de severim hele köfteyi. bu da yaratıcı değişik bir kombin olmuş

    YanıtlaSil
  2. köfteli olması çok değişik ve güzel bence.ellerine sağlık canım.sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lezzeti de harika oldu bazen tuhaf şeyler denemek gerek :) teşekkürler.sevgiler

      Sil
  3. Aaa! Bu bizim pideli köfte gibi sanırım. Sadece köfteleri yuvarlak olur burada. Bursa'da pek bi sevilir bu yemek. Çok da lezzetlidir. İskender yemektense pideli köfteyi her daim tercih ederim. Sevgiler... :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder