17 Ekim 2014 Cuma

MERMER KURABİYE



Malzemeler

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Alabildiğine un
1 çay bardağı toz fındık
üzeri için pudra şekeri


Hazırlanışı
  • Margarini eritelim yoğurma kabına alalım, sıvı yağ, pudra şekeri, toz fındık ekleyelim karıştıralım
  • Alabildiği kadar unu ekleyerek yoğuralım bu arada kabartma tozunu una karıştırıp ekleyelim
  • Hamurun yarısını ayıralım, yoğurma kabında kalan hamura kakao ekleyelim, kakao iyice dağılana kadar yoğuralım
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serelim, her iki hamurdan eşit parçalar koparalım ve birleştirelim
  • Ben kakaolu hamuru üste gelecek şekilde yaptım
  • Hamurları birleştirince çok bastırmadan elimizde yuvarlayalım ve tepsiye dizelim
  • Önceden 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dk pişirelim.
  • Pişirme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamanızı tavsiye ederim, ben turboya ayarlayıp 15 dk pişiriyorum
  • Kurabiyeler fırından çıkınca tamamen soğumasını bekleyelim, servis yapmadan önce pudra şekerine bulayalım veya üzerine serpelim.

AFİYET OLSUN

4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çayın yanında harika olur canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Bir gün çaya beklerim o zaman. Sevgiler

Şebnem Kara dedi ki...

Bu tarife bayıldım, her zaman takipteyim sizi, tariflerinizin çoğunu denedim ve çok beğendim Ellerinize sağlık. Sevgiler

pınar doğan dedi ki...

Takipçilerimden, tariflerinizi denedim kelimesini duymak o kadar güzel ki. Asil ben çok tesekkür ederim. Sevgiler benden

Yorum Gönder