13 Ekim 2014 Pazartesi

ETLİ TAZE FASULYE


Malzemeler
300 gr kuşbaşı et
1 kg taze fasulye
2 orta boy soğan
4 orta boy Domates
1 yemek kaşığı biber salçası
Bir tutam tuz
Tercihen üzerine karabiber
Yeterli miktarda sıvı yağ
1, 5 su bardağı et suyu veya sıcak su

Hazırlanışı
  • Fasulyeleri temizleyip doğrayalım, su dolu bir kaba biraz sirke döküp Fasulyeleri bu suda bekletelim.
  • Kuşbaşı etler eğer dana eti ise tencereye alıp suyunu salıp çekene kadar pişirelim, koyun eti ise önceden pişirmeye gerek yok, dana eti geç pişiyor ama koyun eti sebzelerin pişme süresince pişebiliyor.
  • Diğer yandan soğanlar ve domatesleri yemeklik doğrayalım.
  • Soğanları sıvı yağda hafif sotelendikten sonra etleri ekleyelim, soğanların rengi dönene kadar kavuralım, salça ekleyelim ve biraz daha kavuralım,
  • Fasulyelerin suyunu süzüp bir kez daha sudan geçirdikten sonra süzerek tencereye ekleyelim,
  • 3 dakika sürekli karıştırarak soteleyelim,
  • Fasulyelerin rengi değişince domatesleri üzerine yayıp suyunu ve tuzunu ekleyelim, pişmeye bırakalım,
  • Pişen yemeğimizi sıcak servis yapalım, dilersek karabiberi servis esnasında serpebiliriz.
Afiyetle..


0 yorum:

Yorum Gönder