FİNCAN KENARI KURABİYE/ BADEMLİ KURABİYE


Neden fincan kenarı  kurabiye; bu kurabiyenin en çok kahvelerin yanına yakıştığını düşünüyorum ve ilk denemede fincan kenarı kalıplarıyla yapmıştım, bu yüzden bu kurabiyelerin bendeki adı Fincan Kenarı Kurabiye diye kaldı.

Malzemeler

250 gr margarin
1 su bardağı şeker
100 gr toz badem
1adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
50 gr mısır nişastası
3 su bardağı un

 Hazırlanışı

  • Yağımızı ve şekerimizi mikserle iyice çırpalım, daha sonra yumurta ve vanilyayı ekleyip çırpmaya devam edelim.
  • Bademi ekledikten sonra elimizle yoğurmaya başlayalım.
  • Önceden elediğimiz nişasta, kabartma tozu ve unu ekleyelim. 
  • Unumuzu birden koymayalım kulak memesi kıvamına gelene kadar kontrollü bir şekilde ekleyelim.
  • İstediğimiz kıvama gelince yarım saat kadar buzdolabı poşetine koyup buzdolabında bekletelim.
  • Daha sonra merdane yardımı ile açıp istediğimiz kalıpla keserek önceden yağladığımız veya yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye dizip 180 derecede ısıttığımız fırında 15-20 dakika pişirelim.
  • Soğuduktan sonra servis edebilirsiniz…
Bu tarifi http://ev-atolyesi.com da gördüğümde hemen yapmıştım ilk deneme çok başarılı olmamıştı, asıl tarifte 2 yumurta var, ama ben 2 yumurta ile yapılanı tercih etmediğim için yumurta adedini 1e düşürdüm. Aslına bakarsanız kurabiye tariflerinde yumurta yazıyorsa hiç denemem bile ama bu tarif gerçekten böyle güzel oluyor..

Afiyetle



Yorumlar

  1. kahveyle ne güzel olurdu şimdi ,ellerine sağlık:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Misafirim ol ablacım, kahvemi kurabiyelerimi zevkle sunayım sana. Senin eline su ödemem ama olsun. :)

      Sil

Yorum Gönder