4 Temmuz 2014 Cuma

İFTAR MENÜSÜ-7

YAYLA ÇORBASI



Malzemeler
1 çay bardağı kırık pirinç
5 Yemek kaşığı yoğurt
1 yumurta sarısı
1 Yemek kaşığı Tereyağ
2 Yemek kaşığı un
1/2 limon suyu
1Yemek kaşığı kuru nane
Tuz
6 su bardağı suDEVAMINI OKU>>

ADANA USULÜ ETLİ KURU PATLICAN DOLMASI







MALZEMELER
20 adet kuru patlıcan
1 su bardağı pirinç
200 gr kıyma
1 su bardağı haşlanmış nohut
3 domates
1 çay bardağı sıvıyağ
1,5 yemek kaşığı biber salçası
karabiber,tuz
üzeri için dövülmüş sarımsak ve naneDEVAMINI OKU>>

ÇOBAN SALATA

 Kalorisi düşük ve doyurucu bir salata olduğu için en çok tercih edilen salatadır çoban salata.

1 porsiyon ( 200 gr ) çoban salata

 yağlı   : 84 kcal
 yağsız: 42 kcal


Malzemeler

5 Domates
3 Salatalık
2 Yeşil biber
1 Kırmızı biber
2 diş sarımsak
Tuz, kuru nane,zeytinyağ
sirke,nar ekşisiDEVAMINI OKU>>

ADANA'nın meşhur tatlısı BİCİ BİCİ

MALZEMELER

1 litre su
1 su bardağı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Karsambaç (Rendelenmiş veya rondodan geçmiş buz)
Gül suyu
Kırmızı gıda boyası

Gıda boyasını aktarlardan şerbet boyası diye alabilirsinizDEVAMINI OKU>>

ŞUMUMLU PASTA ( TARSUS ÇÖREĞİ )







Şumum; safran, zencefil,havlıcan gibi birçok baharattan oluşuyor.
Tarsus'ta tüm aktarlarda ve baharatçılarda bulunan hoş kokulu bir baharattır..
MALZEMELER

8 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kuru maya
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı şumum
1 çay bardağı sıvıyağDEVAMINI OKU>>

VEEE ÇAAYY


HAYIRLI RAMAZANLAR

1 yorum:

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

benim çok seveceğim b ir tarif şumumlu tatlı. eline salık. oarada mimledim seni

Yorum Gönder