1 Temmuz 2014 Salı

İFTAR MENÜSÜ-4

KURTARICI YEMEK; FIRINDA TAVUK TAVA





MALZEMELER

kişi sayısına göre tavuk but
10 küçük soğan, yada arpacık soğan
2 domates
3 patates
1 havuç
4 sivri biber( ben çarliston biber kullandım)
1 baş sarımsak
tuz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı yenibahar
sıvıyağ
ben tüm tavuk yemeklerinde yenibahar kullanıyorum, bence yenibahar tavuğa çok yakışıyorDEVAMINI OKU>>

GARNİTÜRLÜ PİRİNÇ PİLAVI / SEBZELİ PİLAV


Malzemeler

3 su bardağı Osmancık pirinç
5 su bardağı et suyu veya tavuk suyu
150 gr tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 kavanoz garnitür
1 konserve mısır
tuz, karabiberDEVAMINI OKU>>

KAŞIK SALATASI





Malzemeler

2 çarliston biber
2 salatalık
3 domates
1 diş sarımsak
5 dal maydanozDEVAMINI OKU>>


Malzemeler

2.5 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
1 paket vanilyaDEVAMINI OKU>>

HAYIRLI RAMAZANLAR



1 yorum:

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

of pf harika bir menü bu gün sizdeyim şekerim tavuğu biraz çok yap :) bir de salatayı çok yerim miktarı çok arttırman gerekiyor haberin olsun sevgiler

Yorum Gönder