1 Temmuz 2014 Salı

İFTAR MENÜLERİ-3

BAL KABAKLI NOHUTLU TARHANA ÇORBASI


Malzemeler
3 yemek kaşığı domatessiz toz tarhana
3 kibrit kutusu kadar bal kabağı
1 çay bardağı haşlanmış nohut
 3 su bardağı su
1 Yemek kaşığı zeytin yağı veya tereyağ
Tuz,kuru nane

Terbiyesi için
1 yumurta
1 su bardağı sütDEVAMINI OKU>>

BAKLAVA YUFKASIYLA ÇITIR ÇITIR KIYMALI BÖREKLER

Mmhhhhhh enfes bir tat, baklava yufkasıyla kıymalı börek denemediyseniz çok şey kaçırmışsınız demektir. Ne hazır yufka nede el açması yufka ile yapılan kıymalı börek bu denli lezzetli olmuyor. Tadına doyamacağınıza emin olabilirsiniz.

Baklava yufkasıyla Tahinli ıspanaklı Börek Tarifim ise BURADA

Malzemeler

Yufka ve sarmak için kullanılacak malzemeler:

30 adet baklavalık yufka ( 30 adet börek çıkıyor)
1 çay bardağı sıvıyağ


İç harcı:

250 gr kıyma
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı salça( olmasada olur - benim tercihim)
tuz, karabiber, yenibahar
2 yemek kaşığı sıvıyağ

üzeri için
1 çay bardağı kadar yoğurt DEVAMINI OKU>>

SOSLU PATLICAN KIZARTMASI




MALZEMELER
Patlıcan
2 diş sarımsak
yarım bağ maydanoz
3 domates
tuz
sıvıyağDEVAMINI OKU>>

AYRAN

AŞURE / AŞURA



Malzemeler
2,5 su bardağı buğday
1,5 su bardağı nohut
1,5 su bardağı kuru fasulye
1 su bardağı doğranmış kuru incir
1 su bardağı doğranmış kuru kayısı
1 su bardağı çekirdeksiz kuru üzüm
12 bardak su
2 su bardağı kıyılmış ceviz
4,5 su bardağı toz şeker
tarçın


HAYIRLI RAMAZANLAR

0 yorum:

Yorum Gönder