19 Ocak 2014 Pazar

SÜTLAÇ / KLASİK SÜTLAÇ TARİFİ


Malzemeler

1 çay bardağı pirinç
1 su bardağı su
1 lt süt
1 çay bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı pirinç unu
1 su bardağı su
Tarçın


Hazırlanışı
  • Pirinçleri iyice yıkadıktan sonra 1 su bardağı su ile pişirelim
  • Suyu çekince sütü ekleyelim kaynayana kadar ara sıra karıştıralım
  • Diğer 1 su bardağı suya pirinç unu ekleyelim karıştıralım
  • Kaynamakta olan sütten bir kepçe alıp pirinç ununa ekleyelim iyice karıştırdıktan sonra tencereye dökelim
  • Sık sık karıştırarak 10 dk daha pişirelim
  • Son olarak şekeri ekleyelim ve bir taşım daha kaynatalım
  • Pişen sütlacı kaselere paylaştıralım , soğuduktan sonra üzerlerine tarçın serpip buzdolabına kaldıralım
  • Buzdolabında 2 saat bekledikten sonra servis yapabiliriz

AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)




4 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

akşam akşam nasılda canım çekti.nefis olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürederim :) misafirim ol ikram edeyim canım. Sevgiler benden

Şeniz Akgündüz dedi ki...

Ellerinize sağlık.
Afiyet olsun

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürler Şeniz Hanım. Sevgiler

Yorum Gönder