MANTARLI MAKARNA

 
Malzemeler
 
1 paket makarna
Dilediğiniz kadar mantar
2 orta boy soğan
1 diş sarımsak
2 orta boy domates
1 çay kaşığı kurutulmuş fesleğen veya reyhan
sıvıyağ, tuz, karabiber
1 yemek kaşığı biber salçası
1 dilim limon ve su
 
 
Hazırlanışı
 
  • Makarnayı haşlayalım
  • Mantarları temizleyip büyükse 4e keselim içerisinde limon dilimi olan suda 3 dk. bekletelim sonra süzelim
  • Süzülen mantarı tencereye koyalım kendi suyunu bırakıp çekene kadar pişirelim
  • Diğer yandan soğanları yemeklik doğrayalım, domatesleri küçük küçük doğrayalım
  • Suyunu çeken mantara sıvıyağ ekleyelim biraz soteledikten sonra doğradığımız soğanları ekleyelim
  • Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra salça, tuz ve karabiberini ekleyip biraz daha kavuralım ve sarımsağı içine rendeleyelim
  • Domatesleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakalım.
  • Makarnanın sosu piştiği zaman haşlanan süzülen makarnayı ekleyip karıştıralım
 
Sunumu farklı olsun isterseniz, haşlanan makarnaya tereyağ ve tuz ekleyip karıştırın, servis tabağına alın ve pişen sosu üzerini süsleyerek dökün
 
 
 
AFİYET OLSUN

Yorumlar