16 Aralık 2013 Pazartesi

MANDALİNA DİLİMLERİ İLE SÜSLENMİŞ PORTAKALLI KEK

Daha önce canım arkadaşımın mandalinalı kek TARİFİni paylaşmıştım sizlerle, özlemciğimin tarifini bende denedim ama küçük değişiklikler yaparak. Bakalım beğenecekmisiniz
 
 
 
 
 Malzemeler
 
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ                                                              
 1 yemek kaşığı esmer şeker
3 mandalina
1 Portakal kabuğu rendesi
1 su bardağı Portakal suyu
3/4 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
1 çay kaşığı ucuyla karbonat
 2 yumurta
1 pkt vanilya
1 çay bardağı sıvıyağ
 aldığı kadar un

 Hazırlanışı

  •  Kek kalıbının içine margarin konur ve eritilir (fırında veya ocak üzerinde)  esmer şeker ilave edilir, iyice karıştırılarak kalıbın tabanına yayılır.
  •  mandalinalar soyulur ve 1cm kalınlığında enine dilimlenir; kek kalıbının içindeki şeker/yağ karışımının üzerine dizilir.
 
  • Ayrı bir kapta bütün malzemeler sırayla karıştırılır ve hazırladığınız mandalina dilimlerinin üzerine yavaşça dökülür.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir (kürdan testi yapılır).
  • Pişen kek ıslak bez üzerine konulur soğumaya bırakılır
 
  •  Pişen pasta kalıp içinde soğuduktan sonra büyük düz bir tabağa ters çevrilir.


 
 
 
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN :)
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder