12 Aralık 2013 Perşembe

BARBUNYA PİLAKİ / ZEYTİNYAĞLI BARBUNYA

 
Malzemeler
 
2 su bardağı barbunya ( kuru veya taze)
2 büyük soğan
1 diş sarımsak
2 Havuç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı biber salçası
göz kararı zeytinyağı veya sıvıyağ
üzeri için kıyılmış maydanoz
Kaynamış su
 
Hazırlanışı
 
  • Barbunyayı 1 gece önceden ıslayalım
  • Soğanları yemeklik doğrayalım, zeytinyağı ile kavuralım, pembeleşince salçayı ve 1 diş tüm sarımsağı ekleyip kavurmaya devam edelim
  • Havuçları soyup doğrayalım, soğana ekleyelim kavurmaya devam edelim
  • Barbunyayı ekleyelim karıştırıp suyunu ekleyelim, tuzu atıp pişirelim
  • Pişmeye yakın yenibaharı ekleyelim 1 taşım daha kaynatıp ocaktan alalım
  • Sarımsağı pişince içinden çıkaralım
  • Dilerseniz kıyılmış maydanoz ve taze sarımsakla servis yapabilirsiniz
 
 
AFİYET OLSUN
 

 

 

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

çok severim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürederim bende çok severim. Sevgiler benden

Yorum Gönder