11 Kasım 2013 Pazartesi

MANDALİNALI KEK / MANDALİNA DİLİMLİ KEK

Canım  arkadaşım Özlemimin Ellerinden harika bir kek tarifi
Ellerine sağlık canım benim :)
 
 
 
 
Malzemeler
 
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ                                                              
 1 yemek kaşığı esmer şeker (ben beyaz şekerle 1 çay kaşığı pekmezi karıştırdım)
3 mandalina
1 mandalina kabuğu  rendesi (ince rendelenmiş)
3/4 su bardağı şeker
1 pkt kabartma tozu
 2 yumurta
1 pkt vanilya
1 mandalina suyunu su bardağına sıkıp üstünü süt ile tamamlayalım
 1 çay bardağı sıvıyağ
 aldığı kadar un
 
 
 Hazırlanışı
  • Fırın 180 dereceye ayarlanır.
  •  Kek kalıbının içine margarin konur ve eritilir (fırında veya ocak üzerinde)  
  • esmer şeker ilave edilir, iyice karıştırılarak kalıbın tabanına yayılır.
  •  mandalinalar soyulur ve 1cm kalınlığında enine dilimlenir; kek kalıbının içindeki şeker/yağ karışımının üzerine dizilir.
  • Ayrı bir kapta bütün malzemeler sırayla karıştırılır ve hazırladığınız mandalina dilimlerinin üzerine yavaşça dökülür.
  • Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir (kürdan testi yapılır).
  • Pişen pasta kalıp içinde 10 dakika bekletildikten sonra büyük düz bir tabağa ters çevrilir.
 
 Benim deneyip biraz değişiklik yaptığım mandalina ile süslenmiş portakallı kek TARİFİM BURADA
 
AFİYET OLSUN
 
 
 
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder