8 Ekim 2013 Salı

KARIŞIK TURŞU

Malum turşu zamanı, kışlık hazırlıklara biraz geç kalmış olsamda şanslıyım herşeyin en iyisini bulabildim diyebilirim


                                                                        Malzemeler
 
Orta boy salatalık
Orta boy ve ince acur
Havuç
Sivri biber ( kıl biber)
Bolca sarımsak
1 su bardağı nohut
1 bağ maydanoz
5 kg.lık kavanoz için 3 yemek kaşığı kaya tuzu
5 kg.lık kavanoz için 4 su bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı limon tuzu
 
 
2,5 kg.lık kavanoz için 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu
2.5 kg.lık kavanoz için 1,5 su bardağı sirke ve 1 tatlı kaşığı limon tuzu
 
 
Turşu yapımında kullanacağınız suyun mutlaka kaynamış soğumuş olması gerekiyor, veya hazır kaynak sularından kullanabilirsiniz.
 
 
 
Hazırlanışı
 
  • Sirke limon tuzu ve kaya tuzunu karıştıralım
  • Ben acurları boylarına göre 2 ye ayırdım, küçük olanları tüm, büyük olanları keserek kullandım,
  • Salatalık, havuç ve biberlerle karıştırdım,
  • Kavanoza önce bir avuç nohut attım, üzerine karıştırdığım malzemelerden bir kat, bir kaç adet sarımsak ve nohut, yine bir kat malzeme olarak dizdim
  • Üzerine sirke karışımını döktüm ve kaynamış soğumuş su ekledim en üste maydanoz yerleştirip kavanoz kapağını sıkıca kapattım
  • Son olarak bir kaç kez kavanozu ters yüz yaparak karışmasını sağladım ve kışlık olarak kaldırdım
 
 
 
işte bu kadar
 
AFİYET OLSUN
 
 

0 yorum:

Yorum Gönder