29 Ekim 2013 Salı

EV YAPIMI KOLAY ŞÖBİYET TATLISI / ŞÖBİYET

 
TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM
 
 
 
 
Malzemeler
 
Hamuru
 
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 yumurta
1. paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un
 
Şerbeti
 
3 su bardağı Şeker
3 su bardağı su
Yarım limon suyu
 
 
iç malzemesi
 
ceviz, irmik ve toz şeker
 
 
üzeri için
 
Tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
 
Hazırlanışı
 
  • Hamur malzemelerinden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim
  • Hamuru 2 eşit parçaya ayıralım, her parçayı 10'ar beze yapalım,
  • Merdaneyle tabak büyüklüğünde açalım ve üst üste koyalım,
  • Tüm bezeleri üst üste koyduktan sonra hepsini birden tekrar açalım
  • Açtığımız hamurdan kareler keselim,
  • Ceviz,şeker ve irmiği karıştırıp kestiğimiz kare hamurlara paylaştıralım ve üçgen şeklinde kapatıp tepsiye uçları yukarı gelecek şekilde dizelim
  • Göz kararı tereyağı ve sıvıyağı tavada kızdırıp tatlıların üzerine gezdirelim
  • Önceden ısıtılmış 200 derece fırında iyice kızarana kadar pişirelim
  • Pişen tatlıyı soğumaya bırakalım, iyice soğuması gerekiyor
  • Şerbeti hazırlayalım ve ılıtalım, sıcak dökmemeye dikkat etmek gerekiyor yoksa tatlılar yumuşacık olur
  • Soğuyan tatlımıza, ılıyan şerbeti dökelim, tatlı şerbeti çekecektir ama yinede 2 saat bekletelim ve sonra servis yapalım
 
 
 
AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

2 yorum:

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ canım ellerine sağlık..nefıs gorunuyor.sevgılerimi bırakıyorum.

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürlerimi sunuyorum ve sevgiler benden diyorum :))

Yorum Gönder