26 Eylül 2013 Perşembe

KUŞ ÜZÜMLÜ PİRİNÇ PİLAVI

 

Malzemeler

2 su bardağı pirinç ( ben pilav yaparken genellikle Osmancık pirinç kullanıyorum)
2 su bardağı et suyu
1,5 su bardağı su
50 gr tereyağ
1 kahve fincanı sıvıyağ
1 çay bardağı kuş üzümü( sıcak suda ıslanmış)
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
1 kesme şeker


Hazırlanışı

  • Pirinçleri beyaz suyu gidene kadar yıkayalım ve süzelim
  • Sıvıyağı biraz ısıtıp pirinçleri 10 dk. kadar kavuralım
  • Kavrulan pirinçlere tuz, kesme şeker, kuş üzümü ,yenibahar ve tereyağı ilave edelim yağ eriyene kadar karıştıralım
  • Et suyu ve suyunu da ilave ettikten sonra bir kez karıştırıp kapağını kapatalım
  • Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirelim
  • Pilavın üzeri göz göz olduğu zaman tahta kaşıkla su kalmışmı diye kontrol edelim, kalmışsa biraz daha pişirelim, suyunu tam çekmişse üzerine kalın kağıt havlu yerleştirip kapağını sıkıca kapalım ve dinlenmeye bırakalım.



AFİYET OLSUN

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

görüntü sunum çok güzel canım.ellerine sağlık.sevgiler.

pınar doğan dedi ki...

Ah canım sağol. acele ile çekilen bir fotoğraf olduğu için sunum pekte hoş olmadı ama çok teşekkürederim. SEVGİLER

Yorum Gönder