27 Temmuz 2013 Cumartesi

TAVUKLU MAKLUBE

Merhabalar daha önce ilk yaptığım maklubenin tarifini paylaşmıştım sizlerle. Bu kez tavuk etli maklube denedim hiç ummadığım kadar lezzetli oldu.

işte tavuklu maklube tarifimiz




Malzemeler

2 göğüs piliç
3 su bardağı pirinç ( ben osmancık pirinç kullandım)
2 büyük patates
1 su bardağı haşlanmış bezelye
1 su bardağı mısır
2 soğan
Tuz,karabiber,toz biber veya pul biber
Sıvıyağ



Hazırlanışı
  • Tavuğu haşlayalım ve minik parçalara ayıralım,
  • Patatesleri halka halka doğrayalım ve kızartalım
  • Orta boy tencereye 1 çay bardağı kadar sıvıyağ koyalım
  • Haşlanmış tavuk parçalarının yarısından fazlasını yağda biraz soteleyelim
  • Sotelenen tavukların üzerine bezelyenin ve mısırın yarısını ekleyelim
  • Soğanları halka halka doğrayalım ve bezelyenin üzerine dizelim
  • Elimizle biraz pirinç serpiştirelim, Kızarmış patates dizelim
  • Bu aşamadan sonra sırasıyla tavuk eti,bezelye,pirinç,soğan,patates,pirinç olarak dizelim
  • Tavuğu haşladığımız suyu tencereye dökelim,gerekirse pirinçleri hafif geçecek kadar su ekleyelim
  • Son olarak 3 yemek kaşığı tereyağ veya margarini küçük keserek üzerine dizelim pişmeye bırakalım
  • Suyunun çektiğini anlamak için kaşığın tersini tencereye batıralım,suyu çekmişse ocaktan alıp dinlenmeye bırakalım.
  • Tencereyi büyük bir tepsinin( sini ) ortasına ters çevirelim ama tencereyi kaldırmayalım..
  • Tencerenin etrafını marul salatası ve süzme yoğurtla süsleyelim ve tencereyi kaldıralım
  • Maklubenin üzerine Toz veya pul biber ve karabiber serpelim servis edelim




2 yorum:

Tuba dönmez çağlar dedi ki...

harika görünüyor hemşerim:) ellerine sağlık

pınar doğan dedi ki...

Sağol canım :) seninde pratik maklube fikrin ve sunumun süper. Sevgiler

Yorum Gönder