11 Temmuz 2013 Perşembe

PATATES PÜRELİ ÇANAK KÖFTE-HASAN PAŞA KÖFTESİ


~~~~~~~~~~

29 – Ey iman edenler! Siz Allah’ı sayar haramlardan sakınırsanız,
Allah size hakkı batıldan ayırd edecek bir anlayış kuvveti verir,
sizin günahlarınızı örter, sizi affeder. Allah büyük lütuf sahibidir. 


Canım Ablamın bir tarifiyle geldim bugün :)


Malzemeler
Köfte için;

500 gr dana kıyma
1 yumurta
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 kahve fincanı çekilmiş ekmek içi veya galeta unu
1 çay kaşığı karabiber,kimyon,toz biber,tuz



Hazırlanışı 


Tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım,üzerini streç filmle kapatıp 10 dk buzdolabında dinlendirelim köfteden avcumuza alıp ellerimizi birbirine vurarak yuvarlayalım ( vurmadan yuvarlarsak kıymada boşluklar kalır zor şekil alır) köfteye çanak şekli verip borcam tepsiye dizelim. Borcam tepsi yoksa fırın tepsisini yağlı kağıt sererek kullanabiliriz.


Çanak şekli verdiğimiz köfteleri 200 derecelik fırında pişirelim, 



Patates püre için; 

3 büyük patates
1 çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağ
tuz, katabiber,toz biber


Hazırlanışı

patatesleri haşlayıp ezelim,tereyağı süt ile eritelim ezilen patateslere ekleyelim ,baharatlarıda ekleyip püre haline getirelim
Pişirilen köftelerin içlerini püreyle dolduralım,üzerlerine rende veya ince dilim kaşar yerleştirip tekrar fırına sürelim,kaşar eriyince köftelerimiz hazır hale gelecek.


AFİYET OLSUN


2 yorum:

Canan Soyer dedi ki...

Pınar hanım, güzel görünüyor, denedim nefis oldu eşimde, çocuklarda çok beğendi çanak köfte tarifiniz için teşekkürler. Elinize sağlık...

pınar doğan dedi ki...

Teşekkürederim canan hanım beğenmenize sevindim. Sizinde ellerinize sağlık. Sevgiler

Yorum Gönder