3 Temmuz 2013 Çarşamba

HAŞLANMIŞ BİBER TURŞUSU ( PRATİK TURŞU, ACELE TURŞU)

Merhabalar bugün pratik bir tarifle sizlerleyim. Annemin meşhur turşusudur haşlanmış biber turşusu. Eğer vakti varsa biberleri közleyerek yapar bu turşuyu.

Sizinde vaktiniz olursa közlenmişinide denemenizi tavsiye ederim. Ben şimdi sizlere acele yapılmış olanını anlatıcam.



Malzemelerimiz

Dilediğiniz miktarda acı veya tatlı,kırmızı veya yeşil biber :)
Yine ekşiliği dilediğiniz miktarda sirke. Tuz,Kuru nane ve az miktarda sıvıyağ

Hazırlanışı

Tencereye biberin üzerini geçecek kadar sıcak su dökelim. Biberler bir taşım kaynayınca sirke,tuz ve sıvıyağ ekleyelim. Biberler çok yumuşak olmayacak şekilde kaynatıp en son nane ekleyelim ve soğuyunca buzdolabına kaldıralım.

Biber turşusunu suyuyla birlikte ve soğuk servis edelim.

AFİYETLER OLSUN :))


Çok pratikmiş dimi :)

2 yorum:

Nihal Baysal Koçer dedi ki...

ben bu turşuyu mercimek köftesinin yanında çok seviyorum

pınar doğan dedi ki...

Eveett aynen mercimek köftesi ve mercimekli pilav..

Yorum Gönder