ELMA DİLİMLİ KEK

Normalde elma yemeyen biri olarak Elmalı kekide hiç yapmayı düşünmemiştim taaki Kırklarelide Özlem arkadaşımın ellerinden yiyene kadar. Hemen tarifini aldığımı hatırlıyorum,küçük değişiklikler yaparak hazırladığım ilk elmalı kekimi sizlerle paylaşıcam umarım sizde benim gibi çook beğenirsiniz :)


Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı süt
3 yemek kaşığı eritilmiş margarin
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
2,5 su bardağı un

Üzeri için
2 büyük Elma
tercihen; pudra şekeri ve tarçın

Hazırlanışı

Yumurtaları köpük köpük olana kadar çırpalım şekeri ekleyip beyazlaşana kadar çırpmaya devam edelim, sıvı yağ,süt ve erimiş margarini ekleyelim çırpalım,una kabartma tozu ve vanilyaları ekleyip karışıma eleyerek karıştıralım. Margarinle yağlanmış kalıba dökelim.


Elmaları ince dilimlere ayıralım, kalıba döktüğümüz karışımın üzerine dizelim

önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40 dk. pişirelim.
Fırından çıkardıktan sonra soğumasını bekleyip kalıptan çıkaralım


Servis yaparken dilerseniz üzerine pudra şekeri ve tarçın serpebilirsiniz. Benim konuklarım tarçın sevmedikleri için ben sade servis yapmayı tercih ettim.


AFİYET OLSUN





Yorumlar