19 Temmuz 2013 Cuma

ÇİLEK REÇELİ

Kahvaltımın olmazsa olmazı çilek reçeli, tabiki kendi yaptığım çilek reçeli. Asla ve asla hazır reçel tüketme taraftarı değilim. Çevremdeki herkese aman ha sakın hazır reçel almayın diye uyarılar savururum. 1 Yıl kadar Reçel fabrikasında çalıştım ve reçellerin nasıl ortamlarda yapıldığını, ne şekilde doldurup paketlendiğini ve en önemliside iade gelen reçellerin tarihinin değiştirilip tekrar pazara sunulmasını gördüm. Bunları gördükten sonra hazır reçel yemek mümkün değil tabiki. Sizlerede tavsiyem lütfen ama lütfen reçeli kendiniz yapın hazır almayın.



Çilek bitmek üzereyken aldığım çileklerle yaptığım reçel


Malzemeler

3 kg. kokulu çilek
3 kg. Toz şeker
1 limon suyu


Hazırlanışı

Çilekleri iyi bir şekilde yıkadıktan sonra bir kaba alalım şekeri üzerine dökelim ve bir gece bekletelim
bekletilen çilekler suyunu bırakacaktır, bu suyu tencereye süzelim ve kaynatalım
kaynayan suya çilekleri ekleyelim pişmeye bırakalım. Reçelin olduğunu anlamak için su dolu bir kaseye reçelin suyundan damlatın dağılmıyorsa olmuştur, veya suyundan porselen bir tabağa damlatın tabağı eğdiğiniz de akmıyorsa olmuştur. Reçelin kıvam aldığını anladığımız zaman 1 limonun suyunu ekleyelim 2 dk  daha kaynatalım ve ocaktan alıp sıcakken kavanozlara doldurularım.



  • Çilek Reçeli yaparken çilek miktarı kadar şeker kullanmalıyız
  • Reçel pişerken karıştırmamalıyız yoksa çilekler dağılır veya ezilir
  • Reçelin kristalleşmemesi için limon suyu veya limon tuzu kullanmalıyız, ve limon suyu ekledikten sonra 2 dk.dan fazla kaynatmamalıyız.
  • Afiyetle



0 yorum:

Yorum Gönder