8 Haziran 2013 Cumartesi

İRMİK HELVASI

Eveeeeettt şükürler olsun sorunu halledip sonunda sizlerle paylaşabiliyorum tarifimi. Biliyosunuz Miraç kandili için kavurmuştum bu helvayı,ama bir türlü yükleyememiştim. Neyse bu kadar beklemişken daha fazla uzatmıyayım konuşmayıda hemen tarife geçeyim.



Malzemeler

2.5 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
200 gr margarin
2 su bardağı süt
1.5 su bardağı su
1 paket vanilya


Hazırlanışı

Margarini tencereye alıp eritelim irmiği ekleyip sürekli kavuralım. Diğer yandan su,süt ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım,çok kaynamasına gerek yok.





İrmik orta koyulukta olana kadar kavuralım






Kavrulan irmiğe sıcak sütü yavaş yavaş ilave ederim,aynı zamanda durmadan karıştıralım



Kıvam almaya başlayınca ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile örttükten sonra kapağını kapatıp 20 dk. dinlendirelim.



AFİYET BAL ŞEKER OLSUN

TEKRAR HAYIRLI KANDİLLER




2 yorum:

ferahcalezzetler dedi ki...

Pınarcım eline sağlık,irmik helvasını çok severim sevmediğim tek yönü sürekli karıştırmak zorunda olmak :) ama lezzeti her şeyi unutturuyor:))

pınar doğan dedi ki...

Sağol ablacım. Benim sevmediğim tek yönü kokusunun eve yayılması ve üzerime sinmesi :)

Yorum Gönder