28 Şubat 2013 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI HAVUÇ

Malzemeler
4 büyük havuç
1 büyük soğan
3 diş sarımsak
3 yemek kaşığı zeytinyağ
1 yemek kaşığı salça


Hazırlanışı

Soğanları 4e bölerek doğrayalım,zeytinyağda pembeleşinceye kadar kavuralım,salçayı ekleyelim,sarımsakları ve havuçlarıda ekleyip kavurmaya devam edelim, biraz piştikten sonra tuzu ve yenibaharı ilave edip çok az suyla pişirelim.


AFİYET OLSUN

6 yorum:

nanemaydonoz sofrası dedi ki...

adanalı arkadaşlarım var,sverim sizin memleketin yemeklerini ve tam bana göre salçalı yağlı yemekler

pınar doğan dedi ki...

evet salçayı ve yağı bol kullanıyoruz ve özellikle biber salçası kullanıyoruz,domates salçası çok az yemekte kullanılıyor burada. yemeği lezzetli kılan temel malzemedir biber salçası

nanemaydonoz sofrası dedi ki...

biber salçası olmazsa olmazlarımdandır mutfağımda zaten bu arada canım kelime doğrulamayı kaldırsan yorum yazmak epeyce zor oluyor,ayarlara bi göz at oradan kaldırırsın

pınar doğan dedi ki...

ayy evet ben onu çoktan kaldıracaktım unutmuşum,hatırlattığın için teşekkürederim canım :) hemen kaldırıyorum

Aslı dedi ki...

Havucu her şekilde çok severim :) ellerinize sağlık.

pınar doğan dedi ki...

teşekkürederim :)

Yorum Gönder