YENİ YIL PASTASI

Özel günlerin özelliklede doğum günlerinin olmazsa olmazıdır yaş pastalar, bende bir yılbaşı günü yapmıştım bu yaş pastayı, ama maalesef dilimlenmiş halini fotoğranlandırmamışım..  :(



MALZEMELER

Pandispanya için

2 Yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu

Ara kreması

1 litre ( 5 su bardağı) süt
4 yemek kaşığı un
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı nişasta
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya

Üzeri için
1 paket Krem şanti
1 çay bardağı süt






HAZIRLANIŞI


Yumurta ve şekeri çırpalım, un,kabartma tozu ve kakaoyu eleyerek ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim, karışımı margarinle yağlanmış kalıba dökelim, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk pişirelim. Soğumaya bırakalım.
 
Krema için; margarin ve vanilya hariç tüm malzemeyi çırparak pişirelim kaynamaya başladıktan sonra 5 dk daha karıştırarak pişirdikten sonra ocaktan alalım, margarin ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.


Pandispanyayı 2 parçaya ayıralım,( ben bu işlemi ip kullanarak yapıyorum) kremamızdan arasına sürüp diğer parçayı üzerine kapatalım, kalan kremayı üzerine sürelim biraz donması için buzdolabında bekletelim,tekrar çıkarıp 1 çay bardağı sütte hazırlanmış 1 paket kremşantiyi üzerine tamamen yayalım ve süsleyelim.



AFİYET OLSUN


















Yorumlar