5 Şubat 2013 Salı

ŞEKERLİ KAHVALTILIK KREPLER

Krep Anadoluda ve Rumelide çok yaygındır, bazı yörelerimizde krep olarak değil akıtma ve kaygana olarak bilinir. Tuzlu ve tatlı olarak yenilebildiği gibi kahvaltılık ve akşam yemeklerindede çeşitli şekilde sunulabilir. .







KREP HAMURU
2 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
2 yumurta
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı margarin veya tereyağ
isteğe bağlı, bal-reçel-tahin-çokokrem


Tüm malzemeleri mikserle veya tel çırpıcı yardımıyla çırpalım, krep tavamıza (krep tava yoksa teflon tavada olur) margarin sürüp karışımdan bir kepçe dökelim ve tavayı çevirerek yayılmasını sağlayalım,önlü arkalı pişirdiğimiz krepleri üst üste koyup istenilen malzemelerle saralım. Ben genelde ballı kaşar peynirli-tahinli ve çokokremli yapıyorum.


Krepin özelliği ince olmasıdır o yüzden içine kabartma tozu konulmaz ve krep az pişmelidir yani her yerinin kızarmasını beklemeden tavadan alınması gerekir yoksa lezzetini kaybeder.

AFİYET OLSUN



 

5 yorum:

ugurbocegimmutfağı dedi ki...

Sunumu hoş olmuş böyle :)
Pınarcım aslında yorumdan sonraki onaylamayı kaldırsan,ozaman bence daha çok yorum yazarlar,genelde üşeniyorlar o çıkan şifreyi yazmaya,benim önerim ama sen bilirsin.

pınar doğan dedi ki...

teşekkürederim canım. yeniyim biliyosun tam oturtamadım herşeyi, nasıl yapıcamı bilemedim yardım edersen sevinirim

robincrouse dedi ki...

Deneyelim bakalim...

Selma Mutfakta dedi ki...

Tariflerini çok beğendim sende benim sitemi ziyaret edebilirsin.

Kahvaltılık Krep Tarifleri - http://www.selmamutfakta.com/2016/02/kahvaltilik-krep-tarifleri.html

pınar doğan dedi ki...

Teşekkür ederim Selma hanım. Tabiki ziyaret ederim. Sevgiler

Yorum Gönder