SEBZELİ MERCİMEK ÇORBASI



Kış aylarının vazgeçilmez çorbasıdır mercimek çorbası. Davet sofralarında akıllara gelen ilk çorbadır,çünkü çorbaların hasıdır padişahıdır :) Yine anne tarifiyle sizlerleyim. Annem her yemekte olduğu gibi Mercimek çorbasındada çoook başarılıdır.
 Annemden öğrendiğim ilk lezzetlerden biri..








MALZEMELER

1 Su bardağı kırmızı mercimek
1  Rendelenmiş Havuç
1 Rendelenmiş Soğan
1 Rendelenmiş Patates
Tuz, kimyon,kuru nane
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
2 yemek kaşığı tereyağ
2 yemek kaşığı sıvıyağ
3 su bardağı et suyu veya su



HAZIRLANIŞI

Mercimeği yıkadıktan sonra tencereye alalım, rendelediğimiz havuç,patates ve soğanı ekleyip 3 su bardağı kadar su veya et suyu ekleyelim,sebzeler pişince tuz ve kimyonu ekleyip blenderın ayaklı karıştırıcısıyla pürüz kalmayacak şekilde çırpalım. Diğer yanda küçük bir tavaya sıvıyağ ve tereyağı ekleyip kızdıralım, kızan yağa salçamızı ve tozbiberi ekleyelim,ocaktan aldıktan sonra kuru naneyi ekleyip çorbamızın üzerine dökelim.


Ben çorbayı kırmızı renkte seviyorum, o yüzden sosu tencereye döküyorum ve karıştırıyorum. Sizler servis sırasında çorbanın üzerine dökebilirsiniz.
 Mercimek çorbasının sarı renkte olmasını istiyorsanız salça ve tozbiberi kullanmayabilirsiniz, ayrıca yeterince sarı olmuyorsa patates miktarını arttırabilirsiniz. Kırmızı sos yerine tereyağda un kavurup üzerine dökebilirsiniz, ama bunu yaparken çorbadaki su miktarını göz önüne almalısınız. Eğer unlu bir sos yapacaksanız çorbaya pişerken yarım bardak fazla su eklemelisiniz. 


AFİYET OLSUN


Yorumlar